محققان دانشگاه آکسفورد این واکسن را از نسخه ضعیف‌شده یک ویروس سرماخوردگی معمولی ساخته‌اند. آن‌ها آزمایش بالینی این واکسن را از فردا پنجشنبه ۴ اردیبهشت در انگلیس آغاز می‌کنند.

آزمایش بالینی واکسن کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل لایوساینس نوشت: مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد دولت این کشورتمام امکانات خود را به کار می‌گیرد تا واکسن ویروس کرونا را به تولید برساند.

وی اعلام کرد: آزمایش بالینی یک واکسن کروناویروس که توسط محققان دانشگاه آکسفورد توسعه داده شده است از فردا پنج‌شنبه آغاز می‌شود.

هانکوک افزود: بهترین راه برای شکست ویروس کرونا تولید واکسن است که این فرایند آزمون و خطا به حساب می‌آید.

وزیر بهداشت انگلیس ادامه داد: انگلیس در خط مقدم تلاش‌های جهانی در این زمینه بوده است و نسبت به کشورهای دیگر بودجه بیشتری را به این کار اختصاص داده است.

قرار است در این مطالعه ۵۱۰ فرد سالم از سراسر انگلیس بین سن‌های ۱۸ تا ۵۵ سال آزمایش شوند. نیمی از این افراد واکسن را دریافت خواهند کرد و نیمی دیگر واکسن کنترل دریافت خواهند کرد که از بروز «سپتیسمی» و «مننژیت» محافظت می‌کند.

این آزمایش بالینی حدود ۶ ماه ادامه خواهد داشت.

محققان دانشگاه آکسفورد این واکسن را از نسخه ضعیف‌شده یک ویروس سرماخوردگی معمولی به نام «آدنوویروس» ساخته‌اند که از بدن یک شامپانزه دریافت شده است.

این محققان آدنوویروس را از نظر ژنتیکی تغییر داده‌اند و به این ترتیب نمی‌تواند در بدن انسان‌ها رشد و تکثیر پیدا کند.

همچنین این واکسن با ژن‌هایی ترکیب شده است که برای یک پروتئین کروناویروس کدگذاری شده‌اند. کروناویروس از این پروتئین‌ها استفاده می‌کند تا سلول‌های بدن انسان را آلوده کند.

سائول فاست مدیر موسسه ملی تحقیقات سلامت ساوت‌همپتون گفت: هدف این واکسن افزایش آنتی‌بادی‌های بدن و توانا ساختن سیستم ایمنی برای تخریب ویروس است.

در حال حاضر بیش از ۷۰ واکسن کوویدـ۱۹ در حال توسعه هستند. حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه طول می‌کشد که یک واکسن برای مصرف عمومی توسعه، آزمایش و تایید شود.

کد خبر 503951

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha